Nyt se alkaa – kohti kuntavaaleja 2021!

Koronavuosi on lusittu, päivä pitenee ja rokotukset on aloitettu. Tässä keväässä erityisen upeaa on, että paremmalle tulevaisuudelle voi antaa konkreettisesti lisäboostia toteuttamalla kansalaisoikeuttaan ja äänestämällä huhtikuussa kuntavaaleissa. Itse olen ehdolla ensimmäistä kertaa – ja olen päätöksestäni todella innoissani!

Kuntavaalit ovat arjen vaalit, mutta siitä huolimatta äänestysprosentti on verraten alhainen: eduskuntavaaleissa äänesti 72 prosenttia, kuntavaaleissa 58,9. Me ehdokkaat voimme vaikuttaa jo nyt keskustelemalla politiikasta ymmärrettävästi ja alleviivaamalla, miksi kuntavaaleilla on väliä (vastaus: arki, arki ja arki!).

Kunta tuottaa palveluita, jotka vaikuttavat jokaisen elämään.

Varhaiskasvatus, peruskoulu, asuminen ja terveydenhuolto ovat kaikki kunnan vastuulla. Kuntapolitiikassa päätetään, miten hyvin työmatkapyöräily onnistuu ja miten julkinen liikenne toimii. Kuntapolitiikassa vaikutetaan asumisen hintaan, luontokohteiden suojeluun, ilmastonmuutoksen hillintään ja kulttuurin asemaan. Kuntapolitiikka päättää kaupunkilaisten tasa-arvosta: pääsevätkö paperittomat hoitoon, onko kaupunki yhtä turvallinen eri sukupuolille, miten alueiden eriytyminen pysäytetään, kuinka rasismi kitketään, pääseekö pyörätuolilla ja lastenrattailla liikkumaan helposti paikasta toiseen? Kuntapolitiikalla luodaan parempaa työelämää, parempaa vapaa-aikaa, parempaa arkea ja parempaa juhlaa.

Olen ehdolla, koska haluan rakentaa kaikille helsinkiläisille parempaa elämää.

Haluan Helsingin, joka panostaa koulutukseen, joka hillitsee ilmastonmuutosta entistä ponnekkaammin, jossa musiikki soi ja kulttuuri kukoistaa, ja jossa jokainen saa tukea silloin, kun omat voimat eivät riitä. Olen valmis tekemään töitä ja pitämään meteliä niiden ihmisten puolesta, joiden äänet eivät politiikassa kuulu: hyvä kaupunki rakennetaan kaupunkilaisia kuunnellen ja hyvä päätöksenteko edellyttää, että prosesseissa kuullaan niitä ihmisiä, joita päätökset koskettavat.

Tulen jakamaan ajatuksiani ja näkökulmiani täällä blogissa vaalikevään edetessä. Voit lukea minusta lisää täältä ja tukea vaalityötäni täältä. Työ paremman Helsingin puolesta alkaa nyt!

PS: Osoita tukesi jakamalla postauksiani somessa ja käyttämällä aihetunnistetta #MinjaValtuustoon . Kiitos, että olet mukana!

Jaa sivu eteenpäin!

Vastaa