Kasvokuva Minja Koskelasta

Politiikkaa, joka vapauttaa kuvittelemaan, tekemään ja elämään

Olen Minja Koskela ja olen ehdolla eduskuntaan. Näiden vaalien alla maailma on valtavassa murroksessa. Silti vaalikeskustelu lähtee vanhasta freimistä: ehdokkailta kysytään, että mistä leikkaisitte, ja populistit toistelevat, että ilmastotoimista tulee joustaa “nykyisessä tilanteessa”. Sori vaan, mutta “nykyinen tilanne” on juuri se syy, miksi tarvitsemme massiivisen muutoksen ja miksi politiikan suunnan täytyy muuttua. Talouskuria ja leikkauksia kokeiltiin jo. Niiden seurauksena rikkaat rikastuivat, köyhät köyhtyivät ja eriarvoisuus kasvoi.

Ennen politiikkaan lähtemistä olin opettaja. Syksyllä 2015 seurasin kauhistuneena, miten oikeistohallituksen koulutusleikkaukset konkretisoituivat omassa luokkahuoneessani. Sisuunnuin rasistisen retoriikan ja kurjistamispolitiikan rakkausavioliitosta ja päätin, että nyt saa riittää. Irtisanouduin opettajan työstä ja hakeuduin politiikkaan töihin. Lopulta asetuin ehdolle kevään 2021 kuntavaaleissa. Sain ensikertalaisena huiman äänisaaliin, joka veti nöyräksi, mutta myös vahvisti uskoani siitä, että olin tehnyt oikean ratkaisun.

Politiikan tekeminen ei ole minulle vaihtoehto, vaan intohimon ja sisuuntumisen sanelema pakko. Haluan haastaa oikeistohegemonisen ajattelun ja rakentaa tulevaisuutta, jossa ympäristö asettaa talouskasvun rajat ja jossa talous on ihmistä varten eikä toisin päin. Haluan politiikkaa, joka laskee vaikutusarvioita ilmastonmuutokselle, hyvinvoinnille ja tasa-arvolle, ja joka pitää huolta valtion tuloista eikä rapauta vastuuttomasti hyvinvointivaltion veropohjaa.

Elämme kriisien aikakautta ja politiikan suunnan on muututtava täysin. Olen asettunut ehdolle, jotta pääsen tekemään muutosta itse. Maailman ollessa murroksessa meidän on luovuttava löysästä leikkauspuheesta, velkapopulismista ja rikkaiden veroaleista ja ryhdyttävä vahvistamaan hyvinvointivaltion rakenteita ja tekemään vastuullista talouspolitiikkaa, jonka keskiössä ovat ilmasto, luonto ja hyvä elämä. Minun tavoitteeni on maailma, jossa jokainen voi elää omannäköistään arkea riippumatta tulotasosta, ihonväristä tai sukupuolesta. Haluan politiikkaa, joka vapauttaa kuvittelemaan, tekemään ja elämään. Niin luodaan toivoa ja vapautta.

Edellisen hallituksen aikana jouduimme  todistamaan, miltä oikeistolainen politiikka karuimmillaan näyttää: koulutuksesta leikattiin, sivistystä ylenkatsottiin ja eriarvoisuus lisääntyi. Tämän hallituskauden aikana on kriisiajasta huolimatta aloitettu koulutuksen kunnianpalautus, vahvistettu tasa-arvoa ja käännetty politiikan kurssi. Sitä kurssia täytyy vahvistaa!

Työ kohti tasa-arvoisempaa maailmaa on aloitettu, mutta se on vielä kesken. Toivon kansanrintamahallitukselle jatkokautta ja haluan laittaa itseni likoon sen puolesta, että parempi poliittinen aikakausi saa jatkoa. 

Ääni minulle on ääni uuden ajan politiikalle.

– Minja

Syntynyt

1987

Koulutus

Yhteiskuntatieteiden maisteri, musiikin tohtori

Nykyinen työ

Suomen musiikkioppilaitosten liiton toiminnanjohtaja

Poliittiset esikuvat

Li Anderssonin aivot, Birgitte Nyborgin työote ja Alexandria Ocasio-Cortezin asenne

Seuraa politiikkaani ja ajatuksiani somessa

Seuraa tilejäni Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä! Klikkaa kuvia, niin pääset lukemaan viimeisimpien somejulkaisujeni tekstit.


Jaa sivu eteenpäin!