Tekoja, toivoa ja tasa-arvoa.

Olen Minja Koskela, pitkän linjan tasa-arvoaktivisti, kirjailija ja vasemmistoliiton poliittinen asiantuntija. Syksyllä 2015 työskentelin musiikinopettajana ja seurasin epäuskoisena, kun leikkauspolitiikka horjutti ihmisten tulevaisuususkoa ja raivasi tilaa vastakkainasettelulle sekä pelosta ammentavalle oikeistopopulismille. Koulussa työskennellessäni todistin aitiopaikalta, miten leikkaukset rapauttivat tasa-arvoa ja levittivät lannistunutta tunnelmaa kollegoiden keskuudessa. Vihapuheen ja rasismin yleistyessä en voinut enää olla hiljaa. Perustin Bluestocking-blogin, jossa kirjoitin minulle tärkeistä asioista: ihmisoikeuksista, feminismistä ja ennen kaikkea toivosta – siitä, miten maailmasta tehdään kaikille parempi paikka.

Blogista tuli nopeasti suosittu ja koin, että minulla oli sen ansiosta mahdollisuus vaikuttaa aidosti. Halusin kuitenkin tehdä enemmän: toivoa rakennetaan sanoilla, mutta sen manifestoituminen edellyttää tekoja. Pitkän harkinnan jälkeen luovuin rakastamastani musiikinopettajan ammatista ja siirryin politiikkaan töihin. Samoihin aikoihin syntyi päätös ehdolle lähtemisestä: miksi vaikuttaisin poliitikkoihin, kun voisin poliitikkona vaikuttaa tärkeinä pitämiini asioihin suoraan itse?

”Olen valmis pitämään meteliä niiden ihmisten puolesta, joiden äänet eivät politiikassa kuulu.”

Kevään 2021 kuntavaaleissa olen ehdolla ensimmäistä kertaa. Haen valtuustoon, koska haluan tehdä töitä kaikille paremman Helsingin puolesta. Kaupungin on oltava moniääninen, turvallinen, tasa-arvoinen, hauska, esteetön ja viihtyisä. Rasismi on kitkettävä, palveluiden pitää pelata, taiteen ja kulttuurin tulee näkyä, kuulua ja tuntua, ilmastonmuutosta on hillittävä ja koulutusleikkauksille on pantava piste.

Olen valmis pitämään meteliä niiden ihmisten puolesta, joiden äänet eivät politiikassa kuulu. Helsinki on rikas kaupunki ja valtuutettujen tehtävä on päättää rahojen käytöstä siten, että kaupunki on aidosti hyvä jokaiselle iästä, sukupuolesta ja ihonväristä riippumatta.

Toivo ja tasa-arvo syntyvät teoista. Helsinki tarvitsee tekijöitä – ja minä olen valmis toimimaan.

.

Seuraa elämääni ja ajatuksiani somessa

Seuraa tilejäni Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä!

Klikkaa kuvia, niin pääset lukemaan viimeisimpien somejulkaisujeni tekstit.