Tekoja, toivoa ja tasa-arvoa.

Olen Minja Koskela, pitkän linjan tasa-arvoaktivisti, kirjailija ja vasemmistoliiton poliittinen asiantuntija. Keväällä 2021 tulin valituksi Helsingin kaupunginvaltuustoon 5612 äänellä.

Aktivoiduin poliittisesti syksyllä 2015. Työskentelin tuolloin musiikinopettajana ja seurasin epäuskoisena, kun leikkauspolitiikka horjutti ihmisten tulevaisuususkoa ja raivasi tilaa vastakkainasettelulle sekä pelosta ammentavalle oikeistopopulismille. Vihapuheen ja rasismin yleistyessä en voinut enää olla hiljaa. Perustin Bluestocking-blogin, jossa kirjoitin minulle tärkeistä asioista ja ennen kaikkea toivosta – siitä, miten maailmasta tehdään kaikille parempi paikka. Blogista tuli nopeasti suosittu minulla oli sen ansiosta mahdollisuus vaikuttaa aidosti. Halusin kuitenkin tehdä enemmän. Pitkän harkinnan jälkeen luovuin rakastamastani musiikinopettajan ammatista ja siirryin politiikkaan töihin. Lopulta hakeuduin ehdolle: miksi vaikuttaisin poliitikkoihin, kun voisin poliitikkona vaikuttaa tärkeinä pitämiini asioihin suoraan itse?

.

Olen valmis pitämään meteliä niiden ihmisten puolesta, joiden äänet eivät politiikassa kuulu.

Valtuustossa teen töitä kaikille paremman Helsingin puolesta. Kaupungin on oltava moniääninen, turvallinen, tasa-arvoinen, hauska, esteetön ja viihtyisä. Rasismi on kitkettävä, palveluiden pitää pelata, taiteen ja kulttuurin tulee näkyä, kuulua ja tuntua, ilmastonmuutosta on hillittävä ja koulutusleikkauksille on pantava piste. Olen valmis pitämään meteliä niiden ihmisten puolesta, joiden äänet eivät politiikassa kuulu. Helsinki on rikas kaupunki ja valtuutettujen tehtävä on päättää rahojen käytöstä siten, että kaupunki on aidosti hyvä jokaiselle iästä, sukupuolesta ja ihonväristä riippumatta. Toivo ja tasa-arvo syntyvät teoista. Helsinki tarvitsee tekijöitä – ja minä olen valmis toimimaan.

Seuraa politiikkaani ja ajatuksiani somessa

Seuraa tilejäni Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä! Klikkaa kuvia, niin pääset lukemaan viimeisimpien somejulkaisujeni tekstit.